Mod tesztek

Wismec Active

Cthulhu Tube

Acrohm Fush

Yosta Livepor 100

Yosta Livepor 200

Asmodus Pumper 18

Coilart Mage Mech v2 Stacked

Ehpro Armor Prime

Wotofo Recurve Squonk

Coilart Mage 217

Geekvape Aegis Legend

Vandy Vape Pulse squonk

GTRS Vboy

Eleaf Istick Tria / Maximumsmoke

Tsla WYE 200

Eleaf Istick Pico 21700

Sigelei Swollowtail

Snowwolf 85W

Smoant Cylon

Hades BF squonk

Sigelei GW

A világ legnagyobb ember által épített létesítménye. Erődítmény amely körül még ma is sok kérdés kering. Miről is van szó? Nem másról, mint a Kínai Nagy Falról, amely a mai cikkünkben szereplő készülék névadója is egyben. Miért kaphatta a Nagy Fal nevet a mod? Méltó a nevére? Tovább olvasva minden kiderül.

gw1

Mi van a dobozban?

A doboz a Sigeleitől megszokott módon rendkívül ízléses külsőt kapott. Egy lehúzható védőkeret borítja kívülről, amelyen a csomag tartalma illetve a mod  maga szerepel a Nagy Fal motívumaival karöltve. A védő alatt is folytatódik a névadó motívum. A doboz tartalma a mai standardnak megfelelően, a mod maga, egy Usb kábel, használati utasítás és security check kártya. Kapunk még hozzá 2 db gumiból készült akksiszűkítőt, mivel a mod 18650-es, 20700-as és 21700-as akksikkal egyaránt használható.

Külső

Ha már a Nagy Fal nevet kapta a készülékünk akkor hű is marad a nevéhez, mivel már akksik nélkül is nagyon nehéz. Az előlapján egy Sigelei logót láthatunk, amely egyben tűzgomb is. Nyomáspontja kényelmes, talán az elhelyezése miatt lehet egyeseknek negatívum is. alatta a Nagy falra hajazó motívumok között található a kijelző, amely sok információt tud megjeleníteni. Láthatjuk a teljesítmény mellett az ellenállást, a feszültséget, az egyes akksikban lévő feszültséget, az akksik töltöttségét és egy slukkszámlálót is. A kijelző alatt találjuk a két állítógombot és az Usb portot. A két oldalán dombornyomott formában látható a Nagy Fal, hátoldalán egy kínai írásjelekkel íródott szöveget találunk, amelyet sajnos nem sikerült lefordítanom. Az alján található a hatalmas akksifedél, amely két 21700-as akkumulátor befogadására is alkalmas. A tetején szinte eltörpül az 510-es csatlakozó, 30mm-es kazánok is nyugodtan használhatók a moddal, nem fog lelógni róla szinte semmi. A dizájn mindenképpen érdekes, történelem kedvelőknek, illetve a keleti kultúrák szerelmeseinek mindenképpen tetszeni fog. Szép gesztus a Sigeleitől emléket állítani egy termékükön a Kínai történelem egyik legfontosabb épületegyüttesének.

Mit tud?

21700-as akksival 257watt teljesítményre képes, én gyári Sigelei akkumulátorokat vásároltam hozzá, 3750Mah-s és 40A áramtűrésűek. Ezekkel az aksikkal 2 napos üzemidőre képes, amely mindenképpen jó pont azoknak akik számára fontos az üzemidő. A mod a megszokott módon 5 klikkre kapcsol be és 3 klikkel érjük el a módok közötti választási lehetőséget. Itt power, ss316, ss317, Ni200, Tcr és T1 közül választhatunk. Lehetőségünk van előfűtés beállítására is. Negatívumként talán a tűzgomb lenyomását követő kisebb hatásszünet említhető, amely a Top1 és az Xfeng modoknál egyáltalán nem áll fent.

Összegzés

Nagy Fal, nagy súly, 21700-as akksikkal súlyzóként illetve önvédelemre is használható modot kapunk a Sigeleitől. Összeszerelési minősége kifogástalan, üzemideje tökéletes, használat közben pedig mindenért kárpótol a dizájn és a használhatóság kettőse. Azoknak akik sokat autóznak, illetve munkájukból adódóan fontos, hogy egy megbízható, hosszú üzemidejű készülékük legyen tökéletes választás lehet a Gw. Zsebbarátnak nem tekinthető, ugyanakkor ha otthonra szeretnénk egy modot, amit nem kell folyton egy zsák akksi cseréjével használni nem kell tovább keresgélnünk. A harmadik preorder termék használata után is nyugodt szívvel tudom ajánlani nektek a Sigelei termékeit.

Sigelei Gw videós teszt a csatornánkon az alábbi linken érhető el:

gw2

Snowwolf Xfeng

Sokak számára napi rutin elolvasni a csillagjegyükhöz tartozó napi/heti horoszkópokat, talán ez lehetett a Sigelei leányvállalatának a Snowwolf dolgozóinak is az indíttatása arra, hogy egy olyan modot készítsenek, aminek a dizájnját a csillagjegyek határozzák meg. Megéri megvenni? Kell ennél több egy két akksis modtól? A cikket elolvasra választ kaphatunk a kérdéseinkre.

Mi van a dobozban?

A Top1-hoz hasonlóan fém dobozban érkezik a készülékünk, a megszokott Usb kábel, használati utasítás és security check hármasa mellett kapunk hozzá egy előlapi és egy hátlapra való fóliát is. Igen, 2018-ban már nem csak mobilokra, tabletekre vagy a fényképezőgépeink kijelzőjére kaphatunk fóliát, hanem az eciginkre is.

Külső

Az előlapot a nevéhez hűen az x betű illetve motívum határozza meg. A felső részén egy Xfeng logót láthatunk, alatta x alakú plexi alatt bújik meg a márkajelzés, a kijelző és az állítógombok is. Az x négy végén dizájnelemként is működő csavarok találhatóak. A kijelzője jól olvasható, a teljesítmény mellett az ellenállást, a feszültséget, az akksitöltöttséget és egy slukkszámlálót láthatunk, illetve megjeleníti az előfűtés profilját is. A bal oldalán található lyukacsos sávok az akksik szellőzését biztosítják, bal felső részén található a nagy, jó nyomásponttal rendelkező tűzgomb. A jobb oldalon szintén hűtést szolgáló sávokat és egy Usb portot találhatunk. A hátoldal, amely egyben akksifedél is 3 nagy mágnessel kapcsolódik a mod testéhez, megjelenik rajta a már említett x alakú plexi amely mögött egy snowwolf logót láthatunk és a logót körülölelő részen a csillagjegyek szimbólumait találjuk. A tetején középen került elhelyezésre az 510-es csatlakozó, szintén alkalmas 30mm-es kazánok használatára. Az Top1-nal ellentétben nem kapott annyira figyelemfelkeltő dizájnt, ugyanakkor az apró részletekkel kellemes összhatást értek el a tervezők.

Mit tud?

230 Watt teljesítmény leadására képes, 2db 18650-es akksival működik. A megszokott módon 5 klikkel tudjuk bekapcsolni, bekapcsoláskor a hátlapon található szimbólumok jelennek meg, ezt követően a főképernyőt láthatjuk. 3 Klikkel juthatunk el a menübe, ahol beállítások és módok közül választhatunk. A menü hátterén csillagképeket láthatunk, a módoknál power , ss, Ni200, Tcr és Ti1 közül választhatunk. A beállításoknál a kijelző aktivitását változtathatjuk, emellett a slukkszámlálót nullázhatjuk le, állíthatunk előfűtést és választhatunk a főképernyő stílusa közül is. Akksikezelése a többi Sigelei termékhez hasonlóan jó, menüje könnyen kezelhető, a tűzgomb lenyomását követően szinte azonnal izzít a mod.

Összegzés

Zsebben hordható, kisméretű, könnyen kezelhető, két akksis modot keresek, olvashatjuk legtöbbször az ecigis csoportok posztjai között. Nem kell tovább keresned mondhatom nyugodt szívvel a kérdezők többségének. Az Xfeng nem vállalja túl magát, azt adja amit ígér. Hosszú üzemidőt, kis méretet, könnyű kezelhetőséget és egészen pofást dizájnt. Jól összeszerelt, minőségi készülék korrekt ár/érték aránnyal. Ha nagyon csűrni-csavarni szeretnénk úgy is fogalmazhatnánk, hogy jó csillagzat alatt született meg ez a termék.

Snowwolf Xfeng videós teszt az alábbi linken érhető el a csatornánkon:

Sigelei Top1

Az elektromos cigik világa folyamatosan fejlődik, változik. Pár éve még apró pálcika akkumulátorokat használtuk, manapság már több akksis modokat vásárolunk színes kijelzővel, egyre extrémebb megoldásokkal. A mai tesztben a Sigelei egyik legújabb modját mutatom be nektek, ami kerek kijelzőt kapott, érdekes egyeseknek talán túl csicsás dizájnt és mellé a Sigeleitől megszokott minőséget.

top2

Mi van a csomagban?

A modot egy nagyon ízléses fém dobozban kapjuk meg, személy szerint nagyon jónak találom a megoldást, mivel gyakran sérülnek meg csomagok a több ezer kilométeres út során, ugyanakkor a fém dobozban védve van a készülékünk. A csomag a mod mellett tartalmaz egy Usb kábelt, használati utasítást, security check kártyát amivel az eredetiségét ellenőrizhetjük.

Külső

A Sigelei gyártósorairól napjainkban rengeteg érdekes termék érkezik a webshopok virtuális polcaira, a Top1 ezek közül is kiemelkedik. A dizájn erősen hajaz a német álomautók megtestesítőjére. Az előlapon helyett kapott egy kerek kijelző, amely remek felbontással és betekintési szöggel rendelkezik, körülötte fém gyűrű szolgálja a védelmet, illetve erősíti az amúgy sem unalmas dizájnt. A kijelző alatt találjuk az állítógombokat és az Usb portot. A mod két oldalán fémes keret öleli körbe a carbonmintás felületet, emellett pedig a jobb oldalán találjuk meg a tűzgombot, amely rendkívül jó nyomásponttal rendelkezik.  A mod hátlapján találjuk a Top1 logót, ami a Porsche emblémájára hajaz leginkább, szintén fémből készült és személy szerint nagyon tetszetősnek találom. A mod alján találjuk az akkumulátorok fedelét, amely egy pattintással kinyitható, használat közben nem lötyög, nem nyílik ki. A tetején középen került elhelyezésre az 510-es csatlakozó, méretéből adódóan 30mm-es kazánok is lelógás nélkül használhatóak rajta. A külső mindenképpen figyelemfelkeltő, sokaknak tetszeni fog, de talán ugyanannyian fogják rá azt mondani, hogy ronda.

Mit tud?

Amennyire megosztó a külső, annyira kompromisszummentes a mod használat közben. A szokásos 5 klikkre kapcsolhatjuk be, bekapcsoláskor a Sigelei logo jelenik meg, ezt követően a főképernyő tárul elénk. A kijelző méretéből fakadóan nagyon sok információt jelenít meg. A teljesítmény jelzésére a már említett autós dizájnt használták a mérnökök, ugyanis egy sebességmérő formájában láthatjuk a főképernyőn az aktuálisan beállított Wattot. Emellett jelzi az aktuális ellenállását a kazánnak, az akkumulátorok töltösségét, az előfűtési profilok betűjelét illetve az időt is. 3 klikkel juthatunk el a menübe, ahol beállítások, a módok és egy kilépés opció közül választhatunk. A beállítások nagyon sok testreszabási lehetőséget biztosítanak, módunkban áll az előfűtésen állítani power és tc módban, beállíthatjuk, hogy mennyi idő után tiltson le a kazán, beállíthatjuk az időt és választhatunk 3 féle főképernyő közül is. (normál, kék hátteres és digitális sebességmérő) A beállításoknál is a körkörös dizájnt alkalmazták, akárcsak a főképernyőn. A módok között választhatunk power, ss316, ss317, Ni200, Ti1 és Tcr közül. Ha kiválasztottuk a módot lehetőségünk nyílik előfűtés beállítására, választhatunk normal, soft, hard és user módok közül, utóbbinál mi adjuk meg a kívánt értékeket. Ha kikapcsoljuk akkor sem maradunk információ nélkül, egy egészen elegáns analóg órát jelenít meg a kijelző, ami a tűzgomb lenyomására 5-10 másodpercig aktív marad, majd elsötétül. A mod 230wattos teljesítményre képes, 2db 18650-es akksival működik. Üzemidő tekintetében hozza a megszokottat, jól kezeli az akkumulátorokat. Normál használat mellett 50watton egész napos használatot tett lehetővé számomra. A tűzgomb lenyomása után szinte azonnal izzít a készülék, ami mindenképp pozitív oldalra billenti a mérleg nyelvét használat közben.

Összegzés

A pénzünkért azt kapjuk amit előzetesen várhatunk. Jó minőségű, könnyen kezelhető és gyönyörű dizájnnal rendelkező modot, amely méretéből adódóan akár zsebben is hordható. Dizájn tekintetében abszolút nyerő, akksi kezelése jó, akár Usb portról is tölthető, jól kialakított töltési mechanizmusának köszönhetően. Azoknak akik nem szeretik az unalmas dizájnnal rendelkező modokat, vagy csak szeretnének kilógni a sorból mindenképpen ajánlani tudom, ugyanakkor a dizájntól elvonatkoztatva is egy olyan készülékről beszélhetünk, amely tökéletes társ lehet a mindennapokban.

Sigelei Top1 videós teszt az alábbi linken érhető el a csatornánkon:

top1

Smoant Rabox Mini

A mai cikkben egy rendkívül érdekes modot ismerhettek meg a Smoant jóvoltából. 120w, 3300Mah Li-Po akkumulátor, 3 féle teljesítmény beállítás, Led világítás, extrém külső. Röviden ez maga a Smoant Rabox Mini.

Mi találunk a csomagban?

A modhoz illő szép dobozban érkezik a készülék, usb kábel mellett egy egész pofás és éles, kulcstartóként használható pengét kapunk, illetve magát a modot.

Külső

A mod szerintem nagyon érdekes, nálam a piros verzió landolt belőle (szerintem ez a legszebb) A piros fém vázat két oldalról plexi határolja, a tűzgomb és a teljesítmény állító kapcsoló oldalán teljesen nyitott. A panelt minden oldalról láthatjuk, rajta helyezkednek el a visszajelző ledek és az usb csatlakozó oldalán a 7 módban állítható ledek. A vele szemközti oldalon láthatjuk a 2 visszajelző ledet és az akkumulátort, amelyen a smoant logo található, ami a tűzgomb lenyomásával világít is. A teljesítmény állító kapcsoló kissé Halálos Iramban feeling, néha azt hiszi az ember, hogy ő Dominic Toretto és éppen a nitro kapcsolóhoz nyúl, szerintem nagyon pofás, illik a mod karakteréhez. A tűzgomb nyomáspontja nagyon jó, mérete és formája azonban hagy kivetnivalót maga után. Lehetne kicsit nagyobb és kevésbé éles, néha bántja az ember ujját. Méretéből fakadóan a 24mm-es kazánok sem lógnak le róla, a teszthez Smoant Rdta kazánnal használtam (erről is lesz cikk). Érdemes megemlíteni, hogy a panel csepp és por álló, mivel nyitott ezért szükség is van erre.

Mit is tud ez a mod?

Ahogyan már írtam, 120w teljesítmény leadására képes, 3300Mah Li-po akkumulátorral szerelték. Az üzemidő számomra megfelelő volt, 1 napot kibírt aktív használat mellett (0.8 Ohm-os tekeréssel használtam a Smoant Rdta-val) A kapcsoló segítségével 3 szint közül választhatunk, legalsó a soft mód, ebben az esetben az ijust 2, subvod megahoz hasonlóan az akksi direkt adja le a teljesítményét a medium mód esetében konstansan 4 voltos feszültséget produkál a mod, a hard módban pedig állandó 5 volton működik a mod. A teszt alatt használt tekeréssel én medium módban éreztem a legkényelmesebbnek a használatát, alacsonyabb ellenállás mellett viszont a soft mód volt a tökéletes választás. A 7 módban változtatható led világítás személy szerint nem érintett meg különösebben, kissé bazárinak hathat sokak számára, azonban akik szeretik az extravagáns készülékeket biztosan örömüket lelik majd benne. A töltés kb 2-3 óra volt 1A-s töltőfejjel, passtroughra is alkalmas, azonban ezt nem próbálgattam, mivel egyik készülékemet se használom töltés közben.

Összegzés

Véleményem szerint egy rendkívül jól használható, jól kézreálló modot alkotott meg a Smoant, üzemideje nagyon jó, jól kalibrálható a teljesítmény állításával, mindenki megtalálhatja a neki tetsző beállítást. Leginkább azoknak ajánlanám akik szeretnének kitűnni a tömegből, mivel ezzel aztán tényleg megnéznek az emberek (főleg este amikor jobban világítasz mint a karácsonyi kivilágítás). Minőségi érzetre nagyon össze van rakva, negatívumként talán a plexi ujjlenyomatgyűjtő képességét említeném, gyakran kell törölgetni. Számomra napi használós készülékké lépett elő, bátran ajánlom a megvételét nektek is.

Smoant Gaia

A mai cikkben a Smoant cég legújabb termékéről a Gaiaról szerzett tapasztalataimat osztom meg veletek.

IMG_20171001_143727

Mit kell róla tudni?

Fémből készült, gravírozott mod 200 wattos teljesítménnyel, 2*18650-es aksikkal, vw ill. tc módokkal.

IMG_20171001_143714

Külső

Sok modot láttam már, egészen olcsótól egészen drága modokig, sok olyat láttam ami egészen sci-fi külsővel rendelkezett és néhányat ami egészen elegáns volt, de ennyire szép modot még sohasem. Ezüst színben sikerült szert tennem erre a készülékre. A szokásos helyen található rajta a tűzgomb, kellemes nyomásponttal, alatta OLED kijelző, napfényben is jól olvasható, magas fényerővel rendelkezik, alatta fel-le léptető gombok és az usb csatlakozó. Az egyik oldalán Gaia földanya gravírozott képmása látható, egészen apró részletekkel mint pl. növényminták a hosszanti oldalakon illetve alatta állatábrázolások. A másik oldalán egy rövidke szintén gravírozott történet Gaiaról, aki a görög mitológia egyik jeles alakja volt. Az 510 csatlakozó is gravírozott motívumokkal van ellátva. AZ összhatás egészen pazar. Az akksifeledet két nagy mágnes és egy kisebb tartja a helyén, erősen tart, nem lötyög, nem lehet könnyen leszedni pedig érdemes, mivel az akksifedél belsejében színesben látható az oldalára gravírozott Gaia földanya ábrázolás. A szép külső hátulütője a nagy súly, más két akksis modhoz képest sokkal nehezebb, nem zsebben hordós fajta.

A vw módban használtam leginkább, a mai trendeknek megfelelően teszi a dolgát, semmi extra korrekt iparosmunkát kapunk kínai barátainktól. Tc módban a megszokott NI-Ti-SS módok közül választhatunk.

Wismec Theorem kazánnal használtam, 1ohm-os tekeréssel 30watton, így 1.5 napos üzemidőt ért el a mod, ami szerintem rendben van, 2 akksitól többet nem is várhat az ember 30watt mellett.

Mindenképpen ajánlott kategóriába tartozik nálam, ajánlott mivel nagyon minőségi benyomást kelt, nagyon szép és kellemes a használata is. Azok akik szeretik az elegáns modokat, de nem áll módjukban stabfa stb nyalánkságokat megvásárolni kis pénzből is tudnak nagyon szép modra szert tenni a Gaia megvásárlásával.

Gaia: Az őselemek egyikeként Gaia testesítette meg a földet, ő volt a földanya. A föld megszületése és benépesülése után Gaia nyugodt időket élt meg. Megszülettek a Titánoktól Gaia unokái is, az olümposzi istenek. Azonban Kronosz egy jóslat miatt elnyelte gyermekeit, mert a jövőkép azt állította, hogy Kronosz valamelyik gyermeke fogja megdönteni uralmát. Gaia nem helyeselte fia kegyetlenségét, így segített Rheiának elrejteni a gyermek Zeuszt Miután Zeusz került istenek és emberek élére, Gaia úgy döntött, már nem vesz részt unokái dolgaiban, így inkább csak jósoló és tanácsadó istennőként vett részt Zeusz uralkodásában. Rómában Tellus, illetve Terra néven tisztelték.

Smoant Charon TS 218

A mai cikkben egy igazán különleges moddal fogunk foglalkozni. A Smoant cég első érintőképernyős készüléke kerül górcső alá.

Mit kell róla tudni ?

A mod 2*18650-es akksival működik, 218watt névleges teljesítmény leadására képes, kapacitív érintőképernyővel rendelkezik, vw és tc módban használható, USB-ről frissíthető illetve a gyári ajánlás szerint tölthető is (utóbbit tanúsíthatom, mivel magam is USB-ről töltöttem a tesztelés kedvéért, rendben feltölti az akksikat).

IMG_20171001_143402

Külső

A készülék egészen apró, kisebb tenyérrel rendelkező felhasználók számára is kényelmes lehet kézbe fogni. Súlyra még éppen a kellemes kategóriába esik, nem túl nehéz, használata kényelmes, zsebben kényelmesen hordható. Az oldala matt fekete műanyag, itt található a tűzgomb, ami kellően nagy és jó nyomásponttal rendelkezik illetve fölötte található egy apró ezüstös gomb, amivel a kijelzőt zárolhatjuk és sötétíthetjük el teljesen,(létezik x millió színváltozat belőle) az akksi fedele az előlaphoz hasonló üveges megoldás, az ujjlenyomatokat gyűjti, cserébe nagyon jól néz ki. Az akksifedelet 4 erős mágnes tartja a helyén, nem mozog, levétele nem könnyű. Az előlapon a smoant logo alatt találjuk a kijelzőt.

Rendszer

A mod 5 klikk után kapcsol be, a rendszer tökéletesen átgondolt 3 választási lehetőséget tár elénk, watt mód, tc mód ill a beállítások. Watt módot kiválasztva választhatunk előfűtést is, min-soft-normal-max-hard és vw curve ahol mi állíthatjuk kedvünk szerint az előfűtést. Tc módban a jól ismert Nikkel-Titán-SS kombó közül választhatunk és itt is módunkban áll előfűtési görbét választani ill. sajátot hangolni. A beállításoknál a kijelző fényereje, készenléti állapota ill. egy reset áll rendelkezésünkre.

A modot többnyire Wotofo SMM kazánnal használtam, gyári clapton huzallal 42-45watt között hajtottam. Üzemideje nálam kb 1 nap volt a fent említett konfiggal. Összességében elmondható róla, hogy egy rendkívül átgondolt, jól elkészített készülék. Akit érdekelnek a high-tech modok és érez affinitást az érintőkijelzőn való beállításokhoz annak mindenképpen ajánlani tudom, emellett jó választás lehet azoknak is, akik nagy teljesítményt keresnek jó minőség és megbízhatóság mellett illetve nem akarnak felszállni a Smok féle rollerre 😉

Joyetech Vtc mini vs Smok R-stream

A mai cikkünkben a Vtc minit és a Smok R-steamet hasonlítjuk össze. A két modról elöljáróban el kell mondanom, hogy nagyon hasonlítanak. Méretük, kialakításuk egyaránt. A különbség az elektronikában és a kijelző oldalán észlelhető.

20732896_1513604292012264_716673845_n

A Vtc mini papíron 75w leadására képes, a Smok ezzel szemben 80w-ig terhelhető papíron. A két készüléket kézbe véve mindkettőnek jó a fogása, kényelmes a használata, azonban a Vtc mini mégis összerakottabbnak tűnik. A tűzgombok tekintetében elmondhatjuk, hogy ebben az esetben is a Vtc jobb, nyomáspontja és a gomb kialakítása kényelmesebb használatot eredményez mint a Smok termékének az esetében. A kijelző a Vtc esetében nagyobb mint a Smoknál ugyanakkor fényereje és kontrasztossága alulmarad az R-steamhez képest. Számomra fontos, hogy erős napfény esetén is jól olvasható legyen a kijelző, ami ebben az esetben lehetséges is. Az akksival a Vtc jobban bánik ugyanakkor a Smok esetében azt kell megemlíteni, hogy gyorsabban feltölti az akksit mint a Vtc. A festés mindkét esetben jó, nem kopik könnyen, persze a hajszálkarcok nem kímélik egyiket sem, ha nem tokban van. A Vtcnél még érdemes kiemelni az akksifedelet, nagyobb mágnesek tartják a helyén mint amiket a Smok használt, ezért nem lötyög, használat közben sem mocorog az ember kezében.

Az elektronikát tekintve, a Smok esetében a TC szinte használhatatlan, a Vtc esetében viszonylag jól használható a hőmérsékletszabályzás. A smok menürendszere jól felépített, könnyű eligazodni benne, még a kis kijelzőhöz képest is. A Vtc beállítási lehetőségei is egyszerűek, a Smokkal ellentétben nincs külön menü, az egyes beállításokat váltogathatjuk a kijelzőn.

Összességében mindkét készülékről elmondható, hogy jól használható egy akkus mod, a Vtc felé az üzemidő kihasználása, a jobb összeszerelési minőség billenti a mérleg nyelvét, azonban a Smok is ugyanolyan jó választás lehet, főleg azoknak akiknek fontos, hogy jól olvasható, magas fényerejű kijelzővel szerelt modjuk legyen.

Eleaf Istick 50W

Az Eleaf iStick tökéletes választás a box modok kedvelőiknek. A rendkívül kompakt elektromos cigaretta tökéletesen a kézbe simul, OLED kijelzővel rendelkezik, ahol minden a készülékkel kapcsolatos információ megjelenik. A készülék 50W maximális kimeneti teljesítménnyel rendelkezik.Töltés közben is használható, a készletben található eGo átalakítóval az 510-es csatlakozású porlasztók mellett hagyományos eGo porlasztókkal is használható. A hatalmas, 4400 mAh akkumulátor kapacitás egész napos használatot tesz lehetővé.

Jellemzők:

Kimeneti feszültség: 2.0V-10,0V

Kimeneti teljesítmény: 5W-50W

Ellenállási Teljesítmény: 0.2Ω-5Ω

Akkumulátor kapacitás: 4400mAh

19622657_1499854366743842_1255149621_n

Személyes tapasztalatok: Régebben már használtam az istick termékcsalád 20w-os verzióját, amely tökéletesen tette a dolgát ezért is döntöttem az 50w-os verzió mellett. Legfőbb pozitívuma az üzemidő, 4400Mah bőven kielégít bárkit, nem kell folyamatosan a töltésen gondolkodni. 15-20w-os használat mellett nekem 2 napig bírja egy töltéssel, pedig szinte ki sem esik a kezemből. A kijelzője jól olvasható, kezelése könnyű. Mivel még korábbi modellről van szó, nincs benne TC nincs menürendszer, szimplán vw és vv között váltogathatjuk a módokat. A kijelző ebben az esetben is elforgatható, lezárhatóak a gombok, ezért kézbe véve sem tudjuk elállítani véletlenül a beállításainkat. 22mm-es kazánokhoz tökéletes választás, jól illeszkednek rajta, a középérintkező rugós. A festése nem kopik, jól bírja a strapát.

20206343_1522024264526852_524586977_n

Összességében azoknak ajánlanám, akiknek fontos az üzemidő, nem akarnak töltéssel bajlódni, nem akarnak cserélhető akkumulátorokat töltögetni folyamatosan. Emellett azoknak is jó választás akiknek a TC nem fontos.

A készülékek leírását az http://e-cigishop.hu oldalról vettem.

Smok R-stream

Jellemzői:

1-80w között állítható teljesítmény.

Temperature control (TC) mód (Ni200.Ti,SS).

0.06-2.0 Ohm közötti ellenállással működik.

OLED kijelző

1db 18650-el működik.

510-es csatlakozóval rendelkezik (22mm-es kazánokhoz ajánlott)

16558523_1330511106988251_1940154502_n

Személyes tapasztalatok: Több mint egy éven keresztül használtam ezt a kis modot, a TC kivételével (SMOK esetében, ahogyan egy korábbi bejegyzésben is írtam, nem mondhatjuk, hogy jól működne) csak pozitív tapasztalataim voltak. A kijelző talán a legerősebb pontja, magas fényerő, napsütésben is jól olvasható. A festése nem kopik, pedig tok nélkül használtam az esetek többségében. A menüje könnyen kezelhető. Kezdőknek is maximálisan ajánlott készülék (kissé átgondolt VTC mini) Könnyű, könnyen hordozható zsebben is. Az akksival jól bánik, én LG He4 (sárga LG közismertebb nevén) használtam. Az ellenállást mindig pontosan mérte, pozitívum emellett még, hogy az akkumulátor fedele tökéletesen illeszkedik, nem lötyög nem mozog. A tűzgomb elhelyezése tökéletes, kézre áll, jó a nyomáspontja.

17496224_1378691388836889_1759585835_n

Összességében ajánlom kezdőknek, azoknak akik kicsi könnyen kezelhető egy akksis modot keresnek. Azoknak is ajánlott, akik VTC minit szeretnének, csak átcsomagolva.

Eleaf Istick Pico

Eleaf iStick PICO – preferable, innovative, compact and outstanding. Azaz előnyösebb, innovatív, kompakt és kiemelkedő. VW / Bypass / TC-Ni / TC-Ti / TC-SS / TCR üzemmódok közül választhatunk.

Jellemzői:

Passthrough akkumulátor:

Az akkumulátor töltés közben is használható, mivel az akkumulátor oldalán lévő micro USB csatlakozón keresztül tölthető.

Teljesítmény: Maximális kimeneti teljesítmény 75W

Választható módok: VW, Bypass, TC (Ni, Ti, SS, TCR-M1, M2, M3)

Firmware: A készülék firmware-e frissíthető

19553114_1499807340081878_1323424523_n

Személyes tapasztalatok: Az általam legtöbbet használt mod, kicsi könnyű, egyszerűen kezelhető. A firmware folyamatos frissítésével talán mostanra vált a legjobbá, saját logo használata, smart mód, puff számláló. A mérete miatt zsebben tökéletesen hordható, kézbe véve is kényelmes a használata, nekem egy SS és egy Jet Black verzióm van belőle, mindkettő szép, igényes kidolgozású. Az ss fogása minőségibbnek tűnik mint a fekete verzió, jelenleg kb egy tucat színben érhető el. Az akksival jól bánik, kijelzője jól olvasható, menüjének a kezelése pedig gyerekjáték. Negatívumként említeném meg, hogy 22-es tanknál nem lehet nagyobbat rátekerni, mivel az akksi teteje útban van.

17496139_1402359083160038_1202673207_n

Összességében kezdőknek és haladóknak is ajánlott, minden igényt kielégítő készülék, amely aprócska méretével és könnyű kezelhetőségével könnyen az ember kedvencévé válhat.

17619757_1409027372493209_787775169_n

A készülékek leírását az http://e-cigishop.hu oldalról vettem.

Smok Xcube Mini

Jellemzői:

1db 18650-es akkumulátorral használható.

0.06-3 Ohm közötti ellenállással működik.

6-75w-ig állítható a teljesítménye.

Temperature control (TC) funkcióval rendelkezik. (Ni200, Ti, SS)

510-es csatlakozóval rendelkezik. (22mm-es kazánokra méretezve, a nagyobbak lelógnak róla)

Tölthető USB-ről illetve külső töltővel is.

Bluetooth segítségével telefonunkhoz csatlakoztathatjuk, a gyári appon keresztül állíthatjuk a led világítás színét (RGB) és a teljesítményt is.

Személyes tapasztalatok: Fél éven keresztül használtam szinte napi szinten, annak ellenére, hogy a márkáról nem hallani sok jót meg voltam vele elégedve maximálisan. Az akkumulátorral jól bánik, az ellenállást pontosan mérte, könnyen kezelhető a menüje. A tűzgomb kényelmesen használható, a LED-ek pedig feltűnőek főleg sötétben. A kijelző fényereje talán az egyetlen negatívum mivel napsütésben elég vérszegénynek mondható. Emellett még a TC funkciót emelném ki, ami a SMOK termékek esetében gyakran pontatlan, ez jelen esetben is így volt, de mivel alapvetően watt módban használom a készülékeimet ezért nem jelentett számomra kényelmetlenséget. SS verzióban vásároltam, nem kopott, nem karcolódott könnyen. Gyárilag járt hozzá szilikon tok is ami ugyancsak pozitívum, mivel védte a készüléket és nem is nézett ki rosszul. Az akksifedelet mágnesek tartják a helyén, kézzel könnyű mozgatni, tokban azonban ez egyáltalán nem jelenik meg.

15713359_1310795692316378_148561549_n

Összességében azok számára ajánlanám akiknek nem fontos a TC, de szeretnének egy jól kinéző feltűnő modot, ami kézbe véve minőségérzetet sugároz.

15319457_1293039294092018_1456916758_n

Joyetech Ego AIO

A világ első TPD kompatibilis készüléke, megfelelve az EU által előírt követelményeknek. Gyerekzáras és folyásmentes patron, nagy akkumulátor kapacitás, töltés közbeni használhatóság és a többféle LED szín beállítási lehetőség teszi vonzóvá a vásárlók számára. AIO – All in One, azaz az akkumulátor és a patron egy testbe van építve.

Jellemzői:

Passthrough akkumulátor:

Az akkumulátor töltés közben is használható, mivel az akkumulátor oldalán lévő micro USB csatlakozón keresztül tölthető.

Zsebzár funkció:

Az akkumulátor 5 gombnyomásra ki- illetve bekapcsol.

A LED színe

Aktiváljuk a zsebzárat, majd a tűzgomb megnyomásával kiválasztható, hogy a LED ne izzon fel, vagy világítson piros, sárga, zöld, kék, lila, fehér, azúr színek valamelyikében.

Beüzemelés

Nyomjuk le és egyúttal tekerjük jobbra a levegőszabályozót, majd töltsük fel a max. jelzésig a tankot. Csomagoljuk ki az egyik porlasztót és juttassunk 5 csepp e-liquidet a középső kerek lukba. Tekerjük be a porlasztót a levegőszabályozó gyűrű aljába, majd lefelé nyomva azt tekerjük össze az eGo AIO készülékkel. A gomb megnyomása nélkül slukkoljunk háromszor.

Az akkumulátor feltöltve érkezik. Kapcsoljuk ki a zsebzárat öt gyors gombnyomással, néhány villanással reagál a készülék. Az AIO használatra kész. Slukkolás közben a tűzgombot tartsuk nyomva.

Levegő állítása

A drip tip bázisán és a levegőállító gyűrűn lévő apró pötty együttállása esetén a levegő nyitott, ha a pöttyök 90 fokos szöget zárnak be a levegő szűkebb.

Akku töltése

Csatlakoztassuk az USB kábelt számítógép USB portjához vagy okostelefon hálózati adapteréhez, pirosan fog világítani a LED, mely a töltés végeztével kialszik.

Porlasztó csere

A porlasztók átlagos élettartama 1-2 hét, égett ízt fog érezni, ekkor cserélni szükséges. Ha túl intenzívnek, melegnek tartja a 0,6 Ohm gyári porlasztó gőzét, használhat 1,0 Ohmost is. Más ellenállású porlasztó használata tilos!

Kapacitás: 1500 mAh

Akkumulátor töltési idő: 2-3 óra (1A hálózati töltővel)

Élettartam:Az akkumulátor élettartama kb. 300 feltöltés.

Ellenállás:0,6 Ohm (1,0 Ohm porlasztóval is kompatibilis)

Tartály: 2,0 ml kapacitású, betekintőnyílással, így az e-liquid szintje nyomon követhető.

Szipka: A szipka belseje spirális kialakítású

Személyes tapasztalatok: Több mint fél éve használom az AIO-t mint mászkálós ecigi, kicsi könnyű, elfér a zsebben. Kezdetben voltak negatív tapasztalatok a porlasztókkal (valószínűleg gyári hibásak lehettek), de utána megbarátkoztunk. Íze és gőze is elegendő, a levegőállítást nem szoktam nagyon tekergetni rajta, mivel többnyire DL felhasználó vagyok teljesen kinyitom és kész. 0.6 Ohm-os porlasztóval használom, üzemideje nem rossz, persze nem egy komolyabb 18650 üzemideje, de abszolút jól használható, főleg kezdőknek illetve mászkálós eciginek javasolnám.

Több verzió is elérhető belőle, személyesen a normál AIO-val van tapasztalatom, az AIO boksz azok számára lehet előnyös akik nagyobb üzemidővel rendelkező készüléket szeretnének, illetve szeretik a boksz modokat. Az AIO pro cserélhető akkumulátorral rendelkezik, ebben az esetben is asz üzemidő az amivel nyerhetünk. Az AIO PRO BOKSZ egészen friss megjelenés szempontjából, nagyobb üzemidő és állítható (3állásban) teljesítménnyel rendelkezik.

Összegezve tehát, egy nagyon jól használható kezdőkészülékről beszélhetünk, porlasztókat olcsón kaphatunk hozzá, egyes dohányboltokban is beszerezhetőek.

A készülékek leírását az http://e-cigishop.hu oldalról vettem.

%d blogger ezt szereti: