Csapataink harcban állnak!

Csapataink harcban állnak, kezdhetnénk a mai cikkünket így is. Azonban jelenleg nem egymással szemben nyílt hadszíntéren felálló csapatokat látunk. Ostrom van hölgyeim és uraim, olyan ostrom ahol egy többszörös túlerő áll szemben maroknyi várvédővel. Gondolhatnánk 1532-re Kőszeg ostromára, esetleg Eger várának ostromára, azonban most a hazai elektromos cigarettát használó közösség áll ostrom alatt. Noha ostromról beszélünk, nem áll előttünk égig érő várfal, nincsenek ágyúink és maroknyi várvédőink harci morálja is fogytán van.

Emlékezzünk! Emlékezzünk arra, hogy voltak boltok, voltak webshopok, nem voltunk az analóg dohányosokkal egy helyre száműzve. Emlékezzünk arra a májusi napra, ami koporsó fedelet helyezett a hazai e-cigisekre.

Mivel állunk szembe? Nehéz kérdés, ott van a kormány, ott van a trafikok mögött álló emberek sokasága, ott vannak a dohánygyártók és az ő lobbitevékenységük és ott van a hazai média, az a média, ami egyetlen kattintásért, egyetlen lájkért cserébe bármit megtenne és ott van a képernyők előtt ülő tartalomfogyasztó, azok akik dohányoznak, vagy még azt sem.

Mi áll a mi oldalunkon? Sajnos kevés dolog, egyrészt a hazai média csak az árnyoldalát akarja bemutatni az e-ciginek, másrészt szívesen fordítanak le clickbaites cikkeket, kihagyva a valós tartalmat. Kevesen vagyunk és sajnos nagyon sokan nehezen mobilizálhatók, persze egy nyereményjátékra össze tud gyűlni több száz jelentkező is, azonban a kutatásokhoz, a petíciókhoz csak a legkitartóbbakat lehet mobilizálni. Jó lehetőség lenne a liberálisabb országokat például venni, ott vannak az angolok, a németek és sok másik szerencsésebb helyzetben lévő ország.

Az utóbbi hetekben, hónapokban többször lehetett hallani, olvasni, hogy mind meghalunk, nem az erdőtűzben, nem a klímaváltozásban, nem a mérhetetlen környezetszennyezésben (amihez a csikkek jócskán hozzájárulnak), hanem az elektromos cigi öl meg mindenkit. Járvány van emberek! Leírni is komolytalan, de a hazai mainstream újságírás megtette, járványt okozott az elektromos cigaretta az USA-ban, 400-500 megbetegedésről jelentettek eleinte, ma már 6 halottról is írnak. A cikkek áltudományosak, a mondandó sikamlós, a források többnyire az amerikai búlvárt merítik ki. A legfontosabb pedig az, hogy a fordítás és a cikk átemelése közben a legfontosabb részletek kimaradnak. Nem az elektromos cigi ölt, hanem a felhasználó saját magát. Különféle nem liquidbe való összetevők alkalmazásával, nem azzal, hogy ártalomcsökkentésre használta a készüléket. Sajnos ahogyan említettem is, ezek rendszerint kimaradnak a cikkekből. Ugyanakkor tervben van a nikotinmentes töltőfolyadékok jövedéki adóztatása is. Mintha megérezték volna odafent, hogy a média belénkrúgott, ostrom alá vett minket, ők pedig a bársonyfotelből kilőni készülnek ránk az ágyúgolyókat, amivel akár meg is semmisíthetnek.

A szabályozások további szigorítása, a média démonizáló tevékenysége ellehetetlenít minden hazai felhasználót. A cél egyértelmű, menj a trafikba, vedd meg a moslékot 1800ért (ebben az esetben természetesen rögtön nem káros), ha máshonnan szerzed be megölöd magad. Megölöd magad azzal, amit ugyanúgy használ a német, az angol, a francia. Szerencsések vagyunk, minket tudatosan megvédenek a Dinner Ladytől, a Hildatól, a Glastől mindentől ami máshol kapható. Szerencsénk van mert mi vehetünk Vypeot, MellowDewt! Ne tudom mi lesz, senki nem tudja, de egy biztos, jobb semmiképp sem lesz belátható időn belül.

Ember: küzdj és bízva bízzál!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s